Om Charlotte Bagge

Charlotte Bagge blev uddannet dekoratør i 1992 på Dupont.

Samme år fik hun køberkort til Grønttorvet, som den gang lå i Valby.

I 2022 var det 30 år siden, hun begyndte at købe blomster til alle de kreative opgaver,

hun har løst gennem årene. Og det er blevet til mange tusinde blomster.

 

Hendes arbejdsliv har altid været fyldt med spændende kreative opgaver. 

Bl.a. har hun løst mange store projektorienterede opgaver for mange centerforeninger, bil brands som Chrysler og Mercedes, Miss Universe. Hun startede dekorationsafdelingen op på Langelandsfestivalen og var chef for den og medlem af styregruppen i 5 år.

 

I 2015 åbnede hun en lille blomsterbutik på Bolbrovej i Rungsted. Den er vokset. Og nu er Flora Nordica en af Nordsjællands toneangivende blomsterbutikker.

Hun har stået i spidsen for udviklingen af hjemmesiden, hvor man kan bestille populære buketter som Flora Nordica buketten, smukke og naturlige Rokoko buketter og ikke mindst badehotellet, som er en buket der får dig til at føle, at du er havnet i et afsnit af den populære serie. Den er let og luftig - og i sæsonen med store flotte anemoner. Det var hende ide’ at det skulle være let at bestille en af hendes smukke buketdesign og på den måde sende en kærlig tanke til kunder fra Hornbæk, langs kysten til Charlottenlund.

 

Charlotte har et skarpt øje for hvad der fungerer godt, uanset om det handler om indretning, kunst eller smukke blomsterarrangementer. Derfor er hun også i sit rette element, når hun skal være kreativ og finde de helt rette løsninger til alle slags opgaver og anledninger.

Charlotte har en terapeutisk baggrund og har mødt mange mennesker i sorg, der har mange spørgsmål, i forbindelse med dødsfald. Hvilke blomster til begravelse, skal man vælge? Hvilke blomster til kiste, skal man vælge? Skal der være en kistedekoration, en blomsterkrans eller blomsterhjerte foran kisten? Hvilken en sidste hilsen tekst skal man vælge? Charlotte har stor erfaring med at gøre det sidste farvel, til en smuk visuel begravelse. Og ikke mindst med at møde de pårørende professionelt.


Skal du holde lille, stor eller rund fødselsdag, konfirmation, bryllup, eller en anden særlig begivenhed, håndbinder hun smukke blomsterkranse til håret, brudebuketter, brystbuketter, brudepigebuketter og arrangere eventyrlige blomsterdekorationer. Alle hendes blomsterkranse er bundet i hånden, så hun kan tilpasse kransen efter dine ønsker.


Siden Charlotte var helt ung, har hun været begejstret for Karen Blixens blomsterarrangementer. Karen Blixen havde øje for det naturlige og vilde udtryk og brugte det Rungstedlunds park kunne byde på. Hun brugte både løgblomster og skræppeblade mellem blomsterne. Det var usædvanlige for den tid.

Økologi og bæredygtighed er vigtige elementer for Charlotte. Derfor bliver spande afleveret på grønttorvet, så de kan genbruges. Ligesom plastik pottebakker afleveres til en gartner. I denne artikel fra Hørsholm ugeblad, kan du læse om Charlottes tanker om økologi. https://ugeaviser.e-pages.pub/titles/ugebladet/331/publications/1149/articles/995939/24/1

 

Dan Rachlin lærte Charlotte at kende i sin blomsterbutik i Rungsted i 2015. Han har altid købt en hvid rokoko buket i sæsonens blomster og efter flere år kom den til at hedde en Dan Rachlin buket. Den er populær fordi kan de hele: den er neutral og kan bruges som værtindebuket til nogen, hvor man ikke kender deres hjem, den kan bruges som kondolence og så er den fin og ren i udtrykket og er lækker som selvforkælelse, når man lige har gjort hele huset rent. Den kan man nu købe på Flora Nordicas hjemmeside.

 

Charlottes gode råd til det kommende bryllup:

  • Brudebuketten må ikke være for stor. Man skal kunne se brudens talje. Den skal være smuk og udtrykke brudens ønsker. Det skal være bruden der kommer med brudebuketten, ikke brudebuketten der kommer med bruden.
  • Tradition siger, at det er brudgommen der vælger en buket til sin brud. Vi anbefaler, at brudgommen spørger ind til hvilke blomster, farve og form der ønskes. Mange brude vælger også selv at stå for blomstersnakken.
  • En brudebuket skal kunne holde sig hele dagen.
  • Den skal være let at bære.
  • Skal den f.eks. være: romantisk, klassisk, boheme ..?
  • Det kan være en rådhusbuket med bånd på skaftet og åben bund, eller en stiftet brudebuket med et smalt skaft. De fleste vælger en brudebuket med et skaft, hvor blomstens stilke er inde i skaftet. Den er billigere end en stiftet brudebuket og meget holdbar.
  • Brudebuketten skal gerne matche brudekjolen.
  • Der må gerne være en rød tråd i alle blomster til hele brylluppet, hvor brudebuketten er mesterværket.
  • Form: skal brudebuketten være rund, have en dråbeform eller et naturudtryk.  


Charlotte Bagge er blomster vild. Og vild med blomster.  Derfor dyrker hun også blomster fra økologiskefrø på usprøjtet jord, der i sæson indgår i buketterne.

Charlotte Bagge